top of page

Bezoek aan de VRT

2BVL is volop bezig met het thema actualiteit. Hun allereerste uitstap was naar Brussel, aan de VRT.

We kwamen iets te vroeg aan bij het VRT- gebouw, maar liever te vroeg dan te laat. De leerkrachten besloten om een kleine wandeling te doen. Tijdens de wandeling zijn we het RTL-gebouw tegengekomen. RTL is een Franstalige televisieomroep waar ze programma's en nieuws maken en uitzenden op televisie. Je kunt het vergelijken met de VRT, maar dan in het Frans.

Na de wandeling was het eindelijk tijd. We kwamen aan het VRT-gebouw aan en iedereen was zo verbaasd over hoe groot het wel niet was. We waren ook verwonderd hoe hoog de VRT-toren was, namelijk 89 meter hoog. De klassen kwamen in de inkomhal binnen en snel was de gids er ook om wat uitleg te geven over het grote VRT-gebouw. Er werd ons verteld dat de VRT gaat verbouwen omdat het gebouw te oud en versleten is geworden. Het was tijd voor een modern gebouw.

Wat we eerst hebben bezocht was studio 5, de allergrootste studio die VRT heeft. In deze studio werd vroeger FC de kampioenen opgenomen. In studio 5 wordt er nu Van Gils & gasten opgenomen. We bekeken het decor en de gids gaf er ook wat uitleg bij. We hebben nog andere decors bekeken zoals die van de Zevende dag, Sporza en nog veel meer.

We hebben ook live kunnen meekijken naar het weerbericht. Op dat moment was Sabine Hagedoren het weer aan het presenteren. Nadat ze uit de studio kwam, kon je in haar ogen zien hoe verbaasd ze keek naar onze grote groep. We hebben heel vriendelijk de weervrouw begroet. En dan was het aan ons om het weer te presenteren,

super tof! Nog straffer is dat we samen met een BV in de lift opgepropt stonden, namelijk met presentator Peter Van de Veire, die op weg was naar MNM. We hebben kunnen zien hoe het allemaal in zijn werk gaat op de radio. We waren op tijd om live mee te kijken hoe het nieuws werd voorgelezen. Het was dus een leerzame uitstap!

(Geschreven door Naomi Izabela)


Follow Us
  • Twitter Basic Black
  • Facebook Basic Black
  • Black Google+ Icon
Recent Posts
bottom of page