top of page

Wat? Baby's!?

Donderdag 18 januari hebben wij Thomas Moore hogeschool mogen bezoeken in Lier voor een leerrijke bevallingsworkshop. Zo’n workshop, wat houdt dat precies in? Dat is exact wat wij ook dachten.

Eerst werden we meegenomen door twee vroedvrouwen die elk meer uitleg gaven over hoe een bevalling er kan uitzien en welke mogelijkheden er allemaal zijn. Beval je liever in het ziekenhuis of in je vertrouwelijke stek? Na deze interessante vragenronde konden we eens meemaken hoe het voelde om negen maanden zwanger te zijn. Er werd ons een draagdoek omgedaan met een zware ‘nepbuik’ waardoor het nog zeer moeilijk was om je schoenen vast te knopen. Een zwangerschap mag je dus niet onderschatten.

Na de eerste workshop werden we meegenomen naar een kamer waar een van de poppen lag die technologisch bestuurd kon worden zodat we een echte bevalling eens van dichtbij konden meemaken. Dit vonden we allemaal natuurlijk heel spannend. We zagen hoe het kind ter wereld kwam en welke middelen er allemaal bij kwamen kijken (er was ook bloed!!!)

Bij de laatste workshop konden we zelf eens aan de slag gaan met baby's en draagdoeken. Daar hebben we geleerd hoe we onze kleine spruit konden inpakken. Ook al waren het maar popjes, ik heb mijn moederinstinct gevonden.

Het was een prachtige, leerrijke dag bij Thomas Moore die ik niet zo snel zal vergeten.


Follow Us
  • Twitter Basic Black
  • Facebook Basic Black
  • Black Google+ Icon
Recent Posts
bottom of page